Pages

info

Followers

Saturday, December 17, 2011

Pencarian Sponsor contest/giveaway/lucky draw


PENGUMUMAN

INS akan anjurkan satu contest/giveaway/lucky draw..
Sape2 yang berminat nak jadi sponsor hadiah dialu2kan..
boleh emel terus kepada saya di inscollection.on9@gmail.com
Kerjasama daripada anda semua amatlah dihargai..

Terima kasih

Tuesday, August 23, 2011

CONTEST DUIT RAYA DELICIOUS-CUPPIES!

السلام عليكم

INS nak join

Sedappp... nyum nyumm nyummm...

Kalo korang nak tau...delicious-cuppies ni jual macam2 jenis cupcake
Antaranya :

Sekarang ni Delicious Cuppies tengah wat promosi tau..

Mini Cake @ RM15
(Bekas aluminium 8X4 wt cover)
 Choc Moist / Butter Cake / Choc Sponge / Red Velvet
Topping: Choc Gnch / Creamcheese / Choc Fresh Cream

Biskut Lapis Cheese @ RM25
Bekas plastik 6"X6" 

Cheese Tarts & Almond Choc Tarts
(mini size - diameter 1.5inch)
 min order 25pcs @ RM23

So cepat2 la order sebelum terlambat...
Kalo da terlambat...
nanti kita order pas raya.. OK..

Klik Banner paling atas atau link kat atas tu kalo nak join yer...
 









Syieda_Joy 1st GA

السلام عليكم

preppsss....
kali ni INS nak join GA dari Syieda_joy



hadiah :
15 orang topup RM10 (maxis/celcom/digi)

So sape2 nak join klik banner atas tu yer

INS nak tag :

 

Request: Saya Nak Doodle Alif Ismail


Atas permintaan ramai...
Alif Ismail ni berbesar hati nak wat doodle free kat kita tau...
Dia wat cmni sebab nak wat doodle mengikut turn..
so wat n3 dan hantar link kpd Alif
so sape2 nak...boleh join..
TAMAT pon lambat ag..
Klik gambar bawah utk join yer...

TARIKH TUTUP: 31 DISEMBER 2020 



 INS nak sangat2 doodle ni sebab INS belum ada Doodle ag :)
mata yang INS inginkan pulak adalah hitam (normal)


Semoga rezeki Alif bertambah murah

Thanks Alif
 

Monday, August 22, 2011

Segmen logo blog free




Cantik tak logo kat atas ni..?
Cantik kan... haa... ins nak jugak logo camnieh....
kalo korang pon nak juga...
kna join la... klik logo atas tu yer


ins nak ayat : ins on9
bentuk yg ins nak : tak kesah

nak tag :
saper2 yang baca blog nie :)



Saturday, August 20, 2011

Monday, July 11, 2011

Contest akan datang....

Assalamualaikum...

1 Contest akan diumumkan tak lama lagi...
kali ni Contest pasal Tupperware...
Simple je syarat2 nya :)
Diharap akan mendapat sambutan yang menggalakkan...




Friday, May 20, 2011

shamoda-belleza-lucky-draw


Assalamualikum kawan2 sumer

Shamodabelleza tengah wat satu lucky draw...

jom join...


Simple je syarat2nya... kalo nak join klik cni : http://shamodabelleza.blogspot.com

Tarikh tutup 31 Mei 2011

Giveaway Mei 2011


 Contest ni dianjurkan oleh TiniDewi



Hadiah pertama, tudung berjenama Taaj yang menggunakan kain sutera pashmina berwarna putih dengan sulaman bunga benang merah jambu [seperti gambar].

Hadiah kedua, tudung berjenama Taaj yang menggunakan kain sutera pashmina berwarna merah jambu dengan sulaman bunga benang putih [seperti gambar dalam bayangan anda].

Jom kawan2. join contest ni. Simple jer.

Monday, May 16, 2011

GA Header & Template Blogspot!


Assalamualaikum bloggers2 sumer...
Ada berita menarik nihhh.....




Sempena genap 1k follower blog alieff.com.... alieff nak wat GA....haa....hadiahnya..?
waaa...hadiahnya memang INS sangat2 suka....

Hadiah-hadiah menanti para pemenang:
  • Tempat Pertama: Full Template Blogspot
  • Tempat Kedua: Full Template Blogspot
  • Tempat Ketiga: Full Template Blogspot
  • Saguhati X 5 : Header Blog
  • Top referrer: Header Blog


Syarat-syarat Penyertaan:
  1. Seorang blogger Malaysia yang mempunyai blog berplatform "blogspot". - DONE
  2. Merupakan follower blog alieff [dot] com atau blog art-lief. (GA ni kan untuk follower blog aku... HEHE) - DONE
  3. Buat satu entri bertajuk "GA Header & Template Blogspot!". Dalam entri tu korang perlu:
    1. ... tampal poster yang aku bubuh kat atas entri ni (tak kisah la nak guna gam @ tape); - DONE
    2. ... cerita sikit header / template blog impian korang; - DONE
    3. ... nyatakan (sekurang-kurangnya) 2 sebab kenapa blog korang patut menjadi salah satu pemenang GA aku; - DONE
    4. ... dan tag (sekurang-kurangnya) 1 orang rakan blogger korang. - DONE
  4. Copy dan paste kod banner kat bawah ni dan paste kat sidebar blog korang. (boleh resize ikut suka jiwa dan raga) - DONE
  5. Komen entri ni dan paste URL entri korang kat ruangan komen selewat-lewatnya 1 JUN 2011- DONE








Apa Header / Template Belog impian INS ?

INS mengimpikan Template yang simple tapi menarik...
 INS juga mengimpikan header itu diletakkan gambar INS... 
Gambar INS dah ada.... juz nak design je tak pandai.... hihiii

2 sebab kenapa blog INS patut dipilih menjadi pemenang ?

sebab pertama : blog INS ni sangatlah tidak cantik serta agak berserabut dan memerlukan header/template yang simple dan menarik perhatian blogger2 untuk selalu menjengok blog INS kerana INS juga menjual pelbagai jenis barang.. Ini membolehkan blogger2 tertarik untuk ke blog INS... Blog ni hanyalah untuk contest2 sahaja... INS ada mempunyai main blog... Jom terjah http://inscollection-on9.blogspot.com/

sebab kedua : INS belum pernah memenangi award dalam contest yang dianjurkan blogger...hihiii so INS teringin sangat menjadi pemenang yang pertama dalam blog INS sendiri...hehe

INS nak tag follower2 INS dan kawan2 blogger yang terbaca or membaca post nih....
Buat pertama kali INS nak tag : 
kakngah

Kepada sumer2 yang terbaca n3 ni... 
Jangan lupa gtaw INSCOLLECTION sebagai refferal yer...
TQ

Referral saya takde sebab saya sendiri kodek2 cari...terbaca n3 anda...
hihiii
so alieff.com lah referral saya.. :)

Pemenang GA kedua akan diumukan...


Assalamualaikum....

maaf yer lambat post...
terlalu bz sangat sejak 2 menjak ni...
so pemenang teka contest INS akan diumumkan...
kebanyakkannya menjawab Pulau Langkawi...
dan hanya seorang sahaja yang jawapannya hampir tepat...
iaitu shafika
dan jawapannya adalah Pulau Sipadan Sabah...
walaupon jawapannya kurang tepat...
kami akan berikan hadiah kepadanya kerana dia sahaja yang berjaya menjawab Sabah adalah destinasi kami...
Destinasi sebenar kami adalah KK Sabah..
tahniah kepada pemenang...
Tolong berikan details yer bagi tujuan pengeposan...

Hadiah dia lebih kurang cmnilah...
aku malas nak amik gambar..hahaa

Fridge Magnet


Gambar ni aku rompak.. Hihiii.. mintak halal yer tuan yg kna rompak..

Friday, April 29, 2011

contest teka destinasi INS

~CLOSE~
dengan rasminya INS mengumumkan contest ini ditutup...
dan INS akan senaraikan nama peserta bersama jawapan yang diberi nanti...
Tunggu yer...


assalamualaikum

baru je umum pemenang contest pertama anjuran inscollection...
ni nak wat contest lagi..

30 April - 3 May 2011
Selama 4 hari 3 malam, INS akan ke 1 destinasi ...

Sesiapa yang berjaya meneka destinasi tersebut akan mendapat hadiah yang akan INS beli dari tempat tersebut...



Hanya 1 tekaan sahaja dibenarkan.
Pemenang akan dikira melalui jawapan yang betul. Sekiranya terdapat lebih daripada 1 jawapan yang betul, pertolongan tangan en Hubby tersayang diperlukan... Hanya 1 Pemenang yang ditawarkan...
Mungkin lebih Pemenang... tengoklah nanti... hihiii






Syarat-syarat penyertaan :


  1. Follow blog inscollection [WAJIB sebab senang korang nak tau perkembangan blog ini] 
  2. kalo rajin follow lah sumer blog di link kami
  3. Copy Banner diatas, letak di n3 anda & sidebar paling atas [bg memudahkan kami mencari sidebar anda] dan link terus ke sini.
  4. Buat n3 contest teka destinasi INS
  5. Lengkapkan form dibawah bersama link anda dan jawapan anda untuk kami mengesan n3.
  6. Tag 3 orang kawan, makesure dorang tahu. Tag lebih dialu2kan..

Tarikh Tutup..? 
Hurm... kali ni tarikh tutup sehingga INS rasa nak tutup lah...OK
So u kawan2 sumer kena lah alert.... ok






ID Follower :


Sudah menjadi follower sebelum ini.?

Ya

Baru nak jadi


url contest anda  :


[untuk melihat n3 dan sidebar anda]

jawapan contest anda  :


[contoh : pulau pangkor, perak ]
[contoh : perth, australia ]

lain2 info yang kami perlukan

umur  :


[untuk INS tahu follower INS  umur brapa]

cadangan anda supaya perniagaan ins bertambah maju dan terus berkembang :


apakah perniagaan yang anda sukai :

tupperware

crochet

avon

barang bayi dan kanak2

diaper cake

tudung

lain2 [sila nyatakan dibawah]


jika lain2, nyatakan disini [banyak pon boleh] :














INSCOLLECTION

Thursday, April 28, 2011

pemenang GA diumumkan untuk kali kedua

Assalamualaikum

Nampaknya takde pemenang yang respon kepada saya alamat untuk penghantaran...
Jadi cabutan kali kedua telah dibuat...

dan pemenangnya adalah :

1. kakngah
2. Ibu Ayra
3. Cik Dya

so kepada pemenang2 ni diharap dapat memberikan feedback kepada kami yer...
Last date Isnin jam 1.00 petang...

kalo masih tiada juga.... nampaknya cabutan kali ke berapa2 la akan berlaku...hihiii..

so boleh emelkan alamat pemenang2 ke inscollection.on9@gmail.com

TQ

Maaf yer sumer... INS agak bz sket beberapa ari ni...
tak sempat nak update....
so nanti bila INS da buka emel...INS akan poskan adiahnyer yer...


Monday, April 25, 2011

Congratulations to the winner of inscollection contest


Assalamualaikum



Congratulations to the winner of inscollection contest...
Hari ini INS akan umumkan pemenang yang bertuah bagi Contest yang dianjurkan tempoh hari...

dan Pemenangnya adalah

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
penat la scroll ke bawah...hihiii....
Ini lah pemenang nya :

Tempat Pertama [ dicabut oleh Miss Irdina ]
24. mariah_smile

 Tempat Kedua [ dicabut oleh Mrs. Nurul ]
3. my shaizar blog contest

 Tempat Ketiga [ dicabut oleh Mr. Syahir ]
15. rafolian::::~


Tahniah diucapkan kepada pemenang...
Tolong emailkan nama, alamat dan no telefon korang bagi memudahkan penghantaran barang...

jika saya tidak menerima feedback dalam masa 3 hari dari hari ini [Isnin] sehinggan jam 1.00 petang, hadiah anda akan dicabut kembali kepada orang lain...

Thanks to my luvly princess kerana cabut undi walaupon ia mengambil kesabaran ibu menunggu sekeping kertas darimu...

to abah dina jugak..thanks too coz cabut undi bagi pemenang ke3...

Terima kasih tak terhingga kepada anda semua kerana sudi join INS-Contest...
Kepada yang tak berjaya, dun b sad n jangan putus asa...
i.Allah akan ada rezeki anda suatu hari nanti....

i.Allah kami akan adakan contest lagi pada masa akan datang...
selalu2lah menjenguk blog kami...

~terima kasih~

Friday, April 22, 2011

siapa pemenang..?


Assalamualaikum kawan2 yang join our GA tempoh hari...
1stly nak mintak maaf banyak2 sebab lambat mengumumkan pemenang...
INS agak bz sket sejak kebelakangan ini...
So i.Allah hadiahnya akan dibeli hujung minggu ni...
dan pemenangnya sudah ada ya....
hihii...
nt saya akan upload bersama hadiahnya...
ok..

opss....
kepada pemenang...saya akan buka link anda...
sekiranya link tersebut tidak dijumpai...
saya kira hangus lah hadiah tersebut...
dan cabutan baru yang akan dibuat...


 terima kasih atas kesabaran anda....


Tuesday, April 19, 2011

6th Anniversary GA @ kakyong.com

GA ni adalah anjuran Kak Yong.....dan ditaja oleh Zuneta Card Craft Thumbs up 
GA ini dianjurkan selama 1 bulan iaitu dari 15/4/2011 hingga 15/5/2011
kalo nak join...klik banner tu yerk....


syarat2 nya :

Terbuka untuk semua yang ade blog & beralamat di Malaysia - DONE
Jadi Follower kakyong.com dan Zuneta Card Craft - DONE
 
Buat simple n3 tentang GA ini, tampal banner dalam n3, tajuk macam tajuk n3 ni la & tinggalkan link di kotak komen - DONE

tag 1 orang kawan dan pastikan kawan anda tahu, kalo lebih pun okay.. - DONE dan mangsa tag saya adalah sesiapa yang membaca blog saya ini...sudah tentu ramai yang membacanya..untuk kali pertama..saya akan tag : mr.NakaL

sila jawab soalan cepu emas.. bilakah tarikh nikah kakyong (ibu 3A)..
checklist untuk  kotak komen – link n3, referral & tarikh nikah . - DONE jawapannya pada comment ye kak yong..hihi

 

Friday, April 15, 2011

Pemenang akan diumumkan tak lama lagi


Assalamualaikum Semua..


I.Allah cuti sabtu atau ahad ni...
My Princess, Irdina akan menyabut undi pemenang INSCOLLECTION contest tempoh hari...
So hadiah dari penaja akan disediakan tak lama lagi laa... Hihiii..


X-cited tak..? Walaupun adiahnya tak seberapa...
Tapi INS ikhlas memberikan hadiah diatas sokongan anda terhadap blog INS niE..
Diharap kepada yang bertuah... Semoga tuah anda untuk memenanginya...
Sekiranya yang tidak berjaya tu... Diharap terus mencuba lagi...
Dan teruskan bersama blog kami...
Majukan INS untuk terus mara kehadapan..


Pemenang akan diumumkan tidak lama lagi..
Yeah..


Sabaq naaa ... Luv u aLL


CONTEST TEKA UMUR SI COMEL





Contest ni dianjurkan oleh tuan punya web ni : syasya
klik link tu kalo nak join yer...

contest ni adalah untuk meneka umo baby ketika gambar diatas diambil...
so kat cni ins nak teka umo baby itu adalah 5 bulan.


tak tau lah kot2 rezeki kena...hihii



Saya nak tag sesiapa yang baca n3 ini..

boley tak tuan penganjur..?

Monday, March 28, 2011

PENGUMUMAN! 1ST GA 2 TAHUN BUNGA KAT TAMAN TEMAN!!


Align Center


waaa..tengok tajuk dah tau kan??bersempena apa?sempena umur blog balqisinsyirah yang dah mencecah 2 tahun!!dah besar panjang dah pun..haish..


blog dah tua:)

ok..jom tengok terma dan syarat,disebabkan ini ialah 1st GA yang simple,so,syarat pun simple-simple je:)


1)menetap di Malaysia,ada blog,jadi follower ~BUNGA KAT TAMAN TEMAN~,boleh kan?:)
-done~inscollection

2)buat satu entry,letak banner yang simple kat atas tu dalam entry anda.pada sidebar tak perlu..kata simple kan?
-done

3)tak perlu tag kawan,nak tag pun takpe,dialu-alukan:)
-done
mangsa tag : Kak Huda

4)tinggalkan ID FOLLOWER,LINK ENTRY ANDA kat komen ENTRY INI SAHAJA!(bahagian ..orang nak cakap) 
-done

5)berakhir pada 10 April 2011,tak perlu lama-lama sangat..tak lama kan??:) 12.oo malam.. so,cepat!

6)3 insan bertuah akan dipilih dengan khidmat Random org.

hadiah:ini 1st giveaway,so tak dapat bagi hadiah besaq-besaq sangat,TOPUP!!!:D

pemenang pertama:topup RM 30 -aku la tu...hihiii
pemenang kedua:topup RM 10 - yang ni pon boleh
pemenang ketiga:topup RM 5
- ini juga boleh

jika penyertaan menggalakkan,hadiah mungkin diupgrade..weee~ selamat bergiveaway semua!!

Giveaway: SHOPPE OPENING!!!



Giveaway: SHOPPE OPENING!!!


Sempena pembukaan SHOPPE ini..The House of CintaAmal (THC) akan membuat Giveaway: SHOPPE OPENING...

Tujuan: Untuk mempromosikan THC kepada seluruh alam .....hehehe..walaupun barang dlm kedai belum banyak...tapi tak kisah la...kita boleh la berkenalan dulu....


Syarat:

1. Follow The House of CintaAmal dan memandangkan kami belum beruntung apa2..hadiah ditaja oleh blogger SIMPLEMAMA..so diharap bersama2 meng'follow' blog penaja kita..
done - inscollection

2. Letak banner THC..kat entry dan side bar....
done

2. Letak kat bloglist ..itupun kalau mau...(senang nak tgk sebarang update)
takde wat bloglist.. cowie..

3. Tag at least 3 rakan...maklumkan kepada mereka anda telah menge'tag' mereka..

mangsa tag :
1. kak huda
2. mr. Nakal
3. cempakakuning

Senangkan...jom join ramai2 sebab ada hadiah menarik menanti anda.......

Disebabkan barang pertama yang dijual di kedai ini ialah koleksi TUPPERWARE...so THC berbesar hati utk menghadiahkan barangan TUPPERWARE juga....iaitu...

GOFLEX (950ml) yg berharga RM35...
(harap suka ye...baru nak berniaga..)

Pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan UNDI oleh pihak Admin....dan penaja...SIMPLEMAMA..
 
DUE DATE: 11.04.11

Senarai Nama Peserta GA


Berikut adalah senarai Peserta yang telah join GA ni...
Terima kasih kerana join GA ni...
Selalu2 la godek blog kami yer...


2. azni
6. Nana
11.  nanakimie
17. pzah
26. Yatie
30. Cik Dya
37. cikanna
43. sarah
44. Qard91
45. Jieda
46. lili
47. Farhana
48. leen ~ hold : tak dapat dikesan lokasi sidebar ins...tq 
49. EraWaTiE
50. syakila
51. Ogy
52. juniza
53. ~dYaHaHa~
54. taufidris
55. mas
56. Nadiah Sidek
57. ♥CuteMummy ♥
58. mamazureen
59. SyUhAdA  -
60. segalanyer kuterima...
61. SoFiaHB
62. fa10
63. inahasan
64. rosilah


Alhamdulillah....Selesai sudah list ni...
so tgu yer...bila2 masa akan di update pemenangnya....
hihii

update 11 april 2011

Thursday, March 17, 2011

My First Giveaway!

Kawan2 nie adalah kali pertama SewandCut buat giveaway...

Adiah dia adalah pin cushions. Gambar di bawah tuu. comey kan kawan2. Harap2 saya dapat la satu. Giveaway nie terhad pada 20 orang je tau sebab ada 20 ketul je. Sapa yang bertuah.? Kalo dapat, aku tak kisah kale apa n yg mana tokey kedai nak kasi. Janji aku dapat. Bersyukur. hihii.

Senang je nak join, juz COPY :

My First Giveaway!

Dah sekian lama blog saya wujud dalam alam maya nie, tapi nie le kali pertama saya buat giveaway untuk semua orang yang mengikuti blog SewandCut.

Nie nak kasik tau, sebonarnya giveaway nie ialah, adalah pin cushions. Nak tau saiz dia hemm... biarlah rahsia! hehehe...siapa yang dapat baru tau... baru bestkan? Tapi rasanya boleh di agak dari saiz pin yang tercucuk kat situ. Pin cushions nie saya crochet sendiri, ala-ala amigurumi gitu. Maknanya nie hasil kerja tangan saya sendiri. Bentuknya buah dan sayuran. Ada tiga bentuk. Tomato, labu dan buah manggis. Rasanya nak buat buah lain tapi tak berapa sesuai nak dijadikan pin cushions.



Giveaway nie terhad pada 20 orang je sebab ada 2o ketul je. Tak boleh nak pilih le nak buah/sayur apa ye. Random je. Nak menyertainya senang je, anda hanya perlu masukkan posting nie ke blog masing-masing. Lepas tu tinggalkan komen kat saya untuk saya track balik blog anda. Mudah kan. Jadi apa lagi, sertailah giveaway nie sekarang.



Penyertaan nie akan bermula pada 14th March dan berakhir pada 28th March 2011. Senaraikan nama siapa yang terpilih akan dipaparkan pada 29hb Mac dan pemilihan nie akan dibuat secara rawak. Tiada pilih kasih.... sorry ye. Selamat mencuba. Terima Kasih.

Wednesday, March 16, 2011

~INScollection : 1st GiveAway~


da lama dok join contest / GA / Lucky Draw orang....

Sempena bufday aku yang da lepas ari tu (13-3)...
aku berhasrat untuk hadiahkan sesuatu kepada yang bertuah...

Dengan ini, aku sebagai tuan tanah blog nih dan beberapa blog lain merasmikan GA buat julung2 kalinya. INS berharap contest ini mendapat sambutan yang memberangsangkan walaupon adiahnya tak seberapa...


Syarat2 Penyertaan :

1. Follow Blog INS-on9 dan INS-contest supaya senang uolss tau perkembangan yang terjadi.
2. follow juga facebook kami (ni tak wajib) ~ xtra
3. copy banner diatas di n3 dan di sidebar blog anda... Jangan lupa link trus ke cni...
4. stori sket d n3 anda tentang ~INScollection : 1st GiveAway~
5. Tag 3 orang kawan... dan makesure dorang tau n join
6. Tinggalkan komen anda bersama link dan id anda supaya senang kami tau anda join GA ini.

My Princess akan menentukan pemenang yang bertuah.
Kalo ramai yang join.. Mungkin hadiahnya akan di tambah.

Hadiahnya.... Jeng jeng jengg.....
Join dulu nanti anda akan tahu....


Tarikh Mula : 16 Mac 2011 - 16 April 2011

maaf kawan2...tarikh akhir adalah hari ni 11 april 2011
jam 1.00 petang disebabkan masalah2 teknikal...
pemenang akan diumumkan lewat sedikit oleh kerana tuan tanah agak bz...


Terima Kasih di atas sokongan anda.!

CEPAT2 SEBELUM TERLAMBAT..



UPDATE !! 1 april 2011 [april fool]

Sesiapa ada tertinggal..? gtau yerk...

Tuesday, March 15, 2011

Chocolate Give Away for sweet couple

 Chocolate Give Away for sweet couple



3 blogger saya tag :

kak huda
anip_akantaroo
FiEdA



tengok gambar kawen orang.... tringat kenangan2 aku dan dia...


Kisah Cinta Kami



awal tahun 2005

Detik pertama mata bertentang mata...
1 malam... Seorang sahabatku mengajak aku temankan dia ke sebuah kedai makan... katanya dia ada meeting kelab kembara anjuran poli kami... aku pown menemaninya... setelah tiba di kedai yang berada di tepi jalanraya kecik, fuhh romantiknya kdai tu...
walaupun kdai tu terletak tepi jalan, dan hanya gerai tenggek, tapi ia disinari cahaya lilin.... Kami memanggil kedai itu dengan nama "Kedai Lilin".
Berbalik cerita asal... Rupa2nya semua lelaki yang datang meeting tu...patot la kawan aku tu ia2 ajak aku teman dia...
Tersahut suara 'dia' : eh...awak bukan yang jual bege tepi jalan tu ker..?
gila kentang apa budak ni...dalam hati aku...ishh meluat menyampah sumer ada....
Akhirnya discussion itu berakhir.... aku n kawan aku pon nak balik.... tp sempat lagi 'dia' mintak no tepon aku...mulanya aku berkeras...las2 dia dok bising3 mintak, aku pon bg je la...da ingat kawan2....

Selepas beberapa ketika kejadian itu berlalu, dan pada masa sama kami berhubung antara satu sama lain.... akhirnya dia nak couple ngan aku... banyak hensem muka dia suka2 ja nak anak dara orang...

aku pon mintak pendapat kakak kesayangku... aku menggelarnya "Budak Teh Ice" sebab 1 ari tu dia gigih dalam hujan pergi bli teh ice dan hantar ke rumah sewaku... walhal dkedai tu aku lalu di hadapan dia... almaklum la dia kan agak rabun....hihiii

10-08-05
akhirnya kami bersetuju declare couple dan status kami bertukar menjadi pakwe makwe... cewahhh....
walaupon kami berlainan jabatan di poli....
tapi kadang2 dia tgu aku.... balik sama2...
besttt nya rasa....

Habis poli...dia dapat keja imigresen...aku smbg dgree....
tp 1 sem je... pastu aku dpt keja kerani kat UPEN Kedah...
akhirnya kami mengambil keputusan menamatkan zaman muda seusia muda ini...

25-10-08

kami ditunangkan....2 bulan camtu ja kami bertunang...
mak aku tak bagi tunang lama2....

10-12-08
dengan 1 lafaz....kami diijabkabulkan...
kami sah bergelar suami isteri...
tapi sorang d Putrajaya dan sorang lagi d Kedah...
akhirnya ujung bulan 3, aku dapat tawaran kerja di Putrajaya sebagai PPTM...
Rezki kawen orang kata...
hihiii

best ja bila terkenang peristiwa2 lampai...



ini adalah realiti bukan rekaan...
namun masih ada selingan2 yang telah di skip...nt panjang pulak citer nyer...
smoga kami berjaya dalam contest ini...aminn

kalo dilihat tarikh keramat kami, sumer ada no 10 08...
dan puteri kami yang pertama dilahirkan pada 08-04-10....

GiveAway Aliesha Kirana Makngah Auni!

GiveAway Aliesha Kirana Makngah Auni!


Assalamualaikum Sumer...
AK sedang menganjurkan GA sempena burfday anak menakannya yang bernama Aliesha...
Baik sungguh hati AK ni yer...
nak bagi adiah kat orang yang join....
adiahnya adalah :
Barangan Avon + Hadiah Misteri...

waaa apa tu... arap2 menang lah...

Sumer syarat2 telah ins ikuti....

kepada yang nak join...klik banner diatas yerk...

info

 

ins contest Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates