Pages

info

Followers

Monday, March 28, 2011

PENGUMUMAN! 1ST GA 2 TAHUN BUNGA KAT TAMAN TEMAN!!


Align Center


waaa..tengok tajuk dah tau kan??bersempena apa?sempena umur blog balqisinsyirah yang dah mencecah 2 tahun!!dah besar panjang dah pun..haish..


blog dah tua:)

ok..jom tengok terma dan syarat,disebabkan ini ialah 1st GA yang simple,so,syarat pun simple-simple je:)


1)menetap di Malaysia,ada blog,jadi follower ~BUNGA KAT TAMAN TEMAN~,boleh kan?:)
-done~inscollection

2)buat satu entry,letak banner yang simple kat atas tu dalam entry anda.pada sidebar tak perlu..kata simple kan?
-done

3)tak perlu tag kawan,nak tag pun takpe,dialu-alukan:)
-done
mangsa tag : Kak Huda

4)tinggalkan ID FOLLOWER,LINK ENTRY ANDA kat komen ENTRY INI SAHAJA!(bahagian ..orang nak cakap) 
-done

5)berakhir pada 10 April 2011,tak perlu lama-lama sangat..tak lama kan??:) 12.oo malam.. so,cepat!

6)3 insan bertuah akan dipilih dengan khidmat Random org.

hadiah:ini 1st giveaway,so tak dapat bagi hadiah besaq-besaq sangat,TOPUP!!!:D

pemenang pertama:topup RM 30 -aku la tu...hihiii
pemenang kedua:topup RM 10 - yang ni pon boleh
pemenang ketiga:topup RM 5
- ini juga boleh

jika penyertaan menggalakkan,hadiah mungkin diupgrade..weee~ selamat bergiveaway semua!!

Giveaway: SHOPPE OPENING!!!



Giveaway: SHOPPE OPENING!!!


Sempena pembukaan SHOPPE ini..The House of CintaAmal (THC) akan membuat Giveaway: SHOPPE OPENING...

Tujuan: Untuk mempromosikan THC kepada seluruh alam .....hehehe..walaupun barang dlm kedai belum banyak...tapi tak kisah la...kita boleh la berkenalan dulu....


Syarat:

1. Follow The House of CintaAmal dan memandangkan kami belum beruntung apa2..hadiah ditaja oleh blogger SIMPLEMAMA..so diharap bersama2 meng'follow' blog penaja kita..
done - inscollection

2. Letak banner THC..kat entry dan side bar....
done

2. Letak kat bloglist ..itupun kalau mau...(senang nak tgk sebarang update)
takde wat bloglist.. cowie..

3. Tag at least 3 rakan...maklumkan kepada mereka anda telah menge'tag' mereka..

mangsa tag :
1. kak huda
2. mr. Nakal
3. cempakakuning

Senangkan...jom join ramai2 sebab ada hadiah menarik menanti anda.......

Disebabkan barang pertama yang dijual di kedai ini ialah koleksi TUPPERWARE...so THC berbesar hati utk menghadiahkan barangan TUPPERWARE juga....iaitu...

GOFLEX (950ml) yg berharga RM35...
(harap suka ye...baru nak berniaga..)

Pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan UNDI oleh pihak Admin....dan penaja...SIMPLEMAMA..
 
DUE DATE: 11.04.11

Senarai Nama Peserta GA


Berikut adalah senarai Peserta yang telah join GA ni...
Terima kasih kerana join GA ni...
Selalu2 la godek blog kami yer...


2. azni
6. Nana
11.  nanakimie
17. pzah
26. Yatie
30. Cik Dya
37. cikanna
43. sarah
44. Qard91
45. Jieda
46. lili
47. Farhana
48. leen ~ hold : tak dapat dikesan lokasi sidebar ins...tq 
49. EraWaTiE
50. syakila
51. Ogy
52. juniza
53. ~dYaHaHa~
54. taufidris
55. mas
56. Nadiah Sidek
57. ♥CuteMummy ♥
58. mamazureen
59. SyUhAdA  -
60. segalanyer kuterima...
61. SoFiaHB
62. fa10
63. inahasan
64. rosilah


Alhamdulillah....Selesai sudah list ni...
so tgu yer...bila2 masa akan di update pemenangnya....
hihii

update 11 april 2011

Thursday, March 17, 2011

My First Giveaway!

Kawan2 nie adalah kali pertama SewandCut buat giveaway...

Adiah dia adalah pin cushions. Gambar di bawah tuu. comey kan kawan2. Harap2 saya dapat la satu. Giveaway nie terhad pada 20 orang je tau sebab ada 20 ketul je. Sapa yang bertuah.? Kalo dapat, aku tak kisah kale apa n yg mana tokey kedai nak kasi. Janji aku dapat. Bersyukur. hihii.

Senang je nak join, juz COPY :

My First Giveaway!

Dah sekian lama blog saya wujud dalam alam maya nie, tapi nie le kali pertama saya buat giveaway untuk semua orang yang mengikuti blog SewandCut.

Nie nak kasik tau, sebonarnya giveaway nie ialah, adalah pin cushions. Nak tau saiz dia hemm... biarlah rahsia! hehehe...siapa yang dapat baru tau... baru bestkan? Tapi rasanya boleh di agak dari saiz pin yang tercucuk kat situ. Pin cushions nie saya crochet sendiri, ala-ala amigurumi gitu. Maknanya nie hasil kerja tangan saya sendiri. Bentuknya buah dan sayuran. Ada tiga bentuk. Tomato, labu dan buah manggis. Rasanya nak buat buah lain tapi tak berapa sesuai nak dijadikan pin cushions.



Giveaway nie terhad pada 20 orang je sebab ada 2o ketul je. Tak boleh nak pilih le nak buah/sayur apa ye. Random je. Nak menyertainya senang je, anda hanya perlu masukkan posting nie ke blog masing-masing. Lepas tu tinggalkan komen kat saya untuk saya track balik blog anda. Mudah kan. Jadi apa lagi, sertailah giveaway nie sekarang.



Penyertaan nie akan bermula pada 14th March dan berakhir pada 28th March 2011. Senaraikan nama siapa yang terpilih akan dipaparkan pada 29hb Mac dan pemilihan nie akan dibuat secara rawak. Tiada pilih kasih.... sorry ye. Selamat mencuba. Terima Kasih.

Wednesday, March 16, 2011

~INScollection : 1st GiveAway~


da lama dok join contest / GA / Lucky Draw orang....

Sempena bufday aku yang da lepas ari tu (13-3)...
aku berhasrat untuk hadiahkan sesuatu kepada yang bertuah...

Dengan ini, aku sebagai tuan tanah blog nih dan beberapa blog lain merasmikan GA buat julung2 kalinya. INS berharap contest ini mendapat sambutan yang memberangsangkan walaupon adiahnya tak seberapa...


Syarat2 Penyertaan :

1. Follow Blog INS-on9 dan INS-contest supaya senang uolss tau perkembangan yang terjadi.
2. follow juga facebook kami (ni tak wajib) ~ xtra
3. copy banner diatas di n3 dan di sidebar blog anda... Jangan lupa link trus ke cni...
4. stori sket d n3 anda tentang ~INScollection : 1st GiveAway~
5. Tag 3 orang kawan... dan makesure dorang tau n join
6. Tinggalkan komen anda bersama link dan id anda supaya senang kami tau anda join GA ini.

My Princess akan menentukan pemenang yang bertuah.
Kalo ramai yang join.. Mungkin hadiahnya akan di tambah.

Hadiahnya.... Jeng jeng jengg.....
Join dulu nanti anda akan tahu....


Tarikh Mula : 16 Mac 2011 - 16 April 2011

maaf kawan2...tarikh akhir adalah hari ni 11 april 2011
jam 1.00 petang disebabkan masalah2 teknikal...
pemenang akan diumumkan lewat sedikit oleh kerana tuan tanah agak bz...


Terima Kasih di atas sokongan anda.!

CEPAT2 SEBELUM TERLAMBAT..



UPDATE !! 1 april 2011 [april fool]

Sesiapa ada tertinggal..? gtau yerk...

Tuesday, March 15, 2011

Chocolate Give Away for sweet couple

 Chocolate Give Away for sweet couple



3 blogger saya tag :

kak huda
anip_akantaroo
FiEdA



tengok gambar kawen orang.... tringat kenangan2 aku dan dia...


Kisah Cinta Kami



awal tahun 2005

Detik pertama mata bertentang mata...
1 malam... Seorang sahabatku mengajak aku temankan dia ke sebuah kedai makan... katanya dia ada meeting kelab kembara anjuran poli kami... aku pown menemaninya... setelah tiba di kedai yang berada di tepi jalanraya kecik, fuhh romantiknya kdai tu...
walaupun kdai tu terletak tepi jalan, dan hanya gerai tenggek, tapi ia disinari cahaya lilin.... Kami memanggil kedai itu dengan nama "Kedai Lilin".
Berbalik cerita asal... Rupa2nya semua lelaki yang datang meeting tu...patot la kawan aku tu ia2 ajak aku teman dia...
Tersahut suara 'dia' : eh...awak bukan yang jual bege tepi jalan tu ker..?
gila kentang apa budak ni...dalam hati aku...ishh meluat menyampah sumer ada....
Akhirnya discussion itu berakhir.... aku n kawan aku pon nak balik.... tp sempat lagi 'dia' mintak no tepon aku...mulanya aku berkeras...las2 dia dok bising3 mintak, aku pon bg je la...da ingat kawan2....

Selepas beberapa ketika kejadian itu berlalu, dan pada masa sama kami berhubung antara satu sama lain.... akhirnya dia nak couple ngan aku... banyak hensem muka dia suka2 ja nak anak dara orang...

aku pon mintak pendapat kakak kesayangku... aku menggelarnya "Budak Teh Ice" sebab 1 ari tu dia gigih dalam hujan pergi bli teh ice dan hantar ke rumah sewaku... walhal dkedai tu aku lalu di hadapan dia... almaklum la dia kan agak rabun....hihiii

10-08-05
akhirnya kami bersetuju declare couple dan status kami bertukar menjadi pakwe makwe... cewahhh....
walaupon kami berlainan jabatan di poli....
tapi kadang2 dia tgu aku.... balik sama2...
besttt nya rasa....

Habis poli...dia dapat keja imigresen...aku smbg dgree....
tp 1 sem je... pastu aku dpt keja kerani kat UPEN Kedah...
akhirnya kami mengambil keputusan menamatkan zaman muda seusia muda ini...

25-10-08

kami ditunangkan....2 bulan camtu ja kami bertunang...
mak aku tak bagi tunang lama2....

10-12-08
dengan 1 lafaz....kami diijabkabulkan...
kami sah bergelar suami isteri...
tapi sorang d Putrajaya dan sorang lagi d Kedah...
akhirnya ujung bulan 3, aku dapat tawaran kerja di Putrajaya sebagai PPTM...
Rezki kawen orang kata...
hihiii

best ja bila terkenang peristiwa2 lampai...



ini adalah realiti bukan rekaan...
namun masih ada selingan2 yang telah di skip...nt panjang pulak citer nyer...
smoga kami berjaya dalam contest ini...aminn

kalo dilihat tarikh keramat kami, sumer ada no 10 08...
dan puteri kami yang pertama dilahirkan pada 08-04-10....

GiveAway Aliesha Kirana Makngah Auni!

GiveAway Aliesha Kirana Makngah Auni!


Assalamualaikum Sumer...
AK sedang menganjurkan GA sempena burfday anak menakannya yang bernama Aliesha...
Baik sungguh hati AK ni yer...
nak bagi adiah kat orang yang join....
adiahnya adalah :
Barangan Avon + Hadiah Misteri...

waaa apa tu... arap2 menang lah...

Sumer syarat2 telah ins ikuti....

kepada yang nak join...klik banner diatas yerk...

MY FIRST GA!!

MY FIRST GA!!


Salam sumer2...
kalo nak join... klik gambar di atas yer...
adiah dia berupa topup... 
kalo aku menang topup ni... 
 aku nak masukkan topup ni kat mak n abah aku.... 
tgk la brapa yang dia kasi... hihiii.. 
bedak sorang setengah ka... heheehee

 Tarikh Tutup : 1 April 2011 (April Fool)





Syarat2 Penyertaan :

SILA FOLLOW BELOG INI...WAJIBBB!!!!!  ~Done~



ENTRY MESTILAH MENGGUNAKAN TAJUK INI "MY FIRST GA"  ~Done~

TEPEK LETAK TARUK PIC KT ATAS TU DLM ENTRY SERTA SIDEBAR KORANG DAN JGN LUPA DI BACKLINK YER =)  ~Done~


DAH JOIN JGN LUPA TINGGALKAN KOMEN BESERTA LINK KT ENTRY INI...NANTI SENANG SAYE NAK G TERJAH   ~Done~

Monday, March 14, 2011

KiszyDolls Giveaways :)

Assalamualaikum...
ni adalah contest anjuran http://balqyys.blogspot.com yang ketiga....
kisz buat KISZYDOLLS GIVEAWAY ..
 
eiiyy....tengok kiszydolls lam blog kisz ni sumer comey2, gebu2...
paling geram mimik2 muka yang dibuat....
macam nak cubit2 je...hihiii
kalo ada rezki menang...
akan ku hadiahkan pada anakku yg tersayang...
....irdina....


 cara2 korang nak join..?

syarat2 : 
1. jadi follower kiszydolls blogshop dulu tau :)
 ~da jadi : ke 927 : inscollection~

2.leave your details ( nama n link blog )
~da wat~


3.U guys kene terangkan tentang giveaways ni kat blog u guys tau :)
~da terangkan~

4. wajib letakkan 4 gambar di atas kat keterangan giveaways kiszydolls di blog u guys :)
~da letak~

5.sape2 yang tidak mengikuti syarat2 di atas,penyertaan u guys akan dibatalkan secara automatik ye...
 ~symp~

1........tarikh start penyertaan : 8 Mac 2011
2........tarikh tutup penyertaan : 20 May 2011
3.........pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah :)
 

Qirah Isa 1st Giveaway

 

Qirah Isa 1st Giveaway 


Qirah Isa 1st Giveaway telah adakan Giveaway yang pertama kalinya pada 11/02/2011
dan tarikh tutup penyertaan adalah 21/3/2011 pada jam 12midnite....
masih berpeluang....

pemenang akan diumukan pada 22/3/2011... jeng2 jengg...
siapakah yang bertuah..?
Sangat comel la kasut diatas.... kalo dapat sepasang ni besTT...
al-maklumlah di rumahku sangat lah sejuk lantainya...
hihiii...

ok dear....


syarat2 penyertaan ini adalah :

1. Jadi follower blog ni 
~da jadi : ke 279~

2. Tempekkan banner di atas di sidebar blog korang dan linkkan ke sini
~da tempek..huhuu~

3. Buat entri ringkas pasal giveaway ni dengan tajuk : Qirah Isa 1st Giveaway dan linkkan ke sini
~da wat~

4. Tinggalkan link entri korang tu dalam ruangan komen entri ni
  ~da tinggal, kna tgu approval~


5. Tag 2 orang kawan anda
~nak tag : ~
azlina
noorulhuda


"1st Giveaway Contest Alin Marlini"


"1st Giveaway Contest Alin Marlini"

  
Assalamualaikum & Salam Sejahtera sumer....

"1st Giveaway Contest Alin Marlini" 

Disini INS sekeluarga nak ucapkan selamat menyambut 

"Hari Ulangtahun Perkahwinan" yang ke 11

dan 

"Selamat Hari Lahir" yang ke 32 tahun. 

Semoga mendapat kebahagiaan didunia n akhirat bersama keluarga tersayang...
Amin... 

Adiah berupa gambar untuk anda....hihiii :)


Kawan2....

"1st Giveaway Contest Alin Marlini" 

bermula dari 5 Mac - 5 April 2011. So, masih ada waktu lagi...

Syarat-syaratnya :

Sila jadi follower ALIN MARLINI & ALIN SWEET HOMES :
~da jadi~ 

  
Sila buat entry korang pasal "1st Giveaway Contest Alin Marlini"
~da buat~
Letakkan banner ini juga di sidebar korang.
~da buat~
 Sila tinggalkan url korang dalam ruangan komen entry ini beserta email korang
~da tinggal da~
 
Sila TAG seberapa banyak kengkawan korang (ikut suka hati koranglah)
~nak tag~
:

TERIMA KASIH

.:: 1st CONTEST KASIH IBU ARIF ::.



.:: 1st CONTEST KASIH IBU ARIF ::.



saya suka membaca kerana membaca boleh menambah ilmu pengetahuan...
kadang2 benda kita tak tahu...bila kita mencari dan membaca...
kita akan tahu tentang sesuatu perkara itu...
percayalah..!! tidak rugi anda membaca....

Saya nak tag 3 orang member:


dan da kasi tau dorang....hihiii

 

saya da follow 2 blog anda...



info

 

ins contest Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates